22 септември – Ден без автомобили в община Казанлък

18 Септември 2017, 10:53 |

Празничният петъчен ден в община Казанлък ще бъде посветен на Европейската седмица на мобилността на тема „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“ под мотото „Заедно стигаме по-далеч“.

Казанлък ще се включи в Световния ден без автомобили, като осигури пространството на велопътеката от парк „Розариум“ – бул.“Освобождение“ ул.“Капрони“ и ул.“Радецки“ изцяло за пешеходци, велосипедисти и обществен транспорт.

Община Казанлък трайно изпълнява мерки за осигуряване на разумното придвижване и споделяне на пространството в града чрез въвеждане на дейности като изграждане на тротоари, велоалеи и транспортни схеми, с което затвърждава ангажимента на Казанлък към устойчива градска среда. Със свои мероприятия в инициативата участват детските градини и училищата в общината.

Приканваме жителите и гостите на града да се присъединят към зелената идея и поне за ден да оставят автомобилите си и да се разходят пеша!

Европейската седмица на мобилността се провежда от 16-ти до 22-ри септември, 2017г. Кампанията цели оптимално използване на автомобилите като средство за придвижване, намаляване на вредните емисии и шума.

Пресцентър на община Казанлък