Благотворителен концерт, в помощ на приюта за безстопанствени животни

11 Юни 2019, 16:55 |

Благотворителен концерт под мотото „Заедно творим добро”, в помощ на общинския казанлъшки приют за безстопанствени животни организират талантите от Общински детски комплекс „Свети Иван Рилски”. Той ще се състои на 13 юни (четвъртък) от 18:30ч. във Военния клуб.

В концерта ще вземат участие медалистите от КСТ „Роза”, които завоюваха девет отличия на приключилия наскоро Открит турнир и Купа „България“, Балетна формация „Дива Денс”, също отбелязала още един изключително успешен сезон, вокалните групи „Таке Five” и „Еуфория”, които бяха отличени на Националния конкурс за изпълнители на популярна песен „Една българска роза” и Спортен клуб по таекуондо „Кентавър” - Спортисти на годината за 2018-та на Община Казанлък.

С тази инициатива талантливите деца искат да насърчат добротворството и благотворителността към бездомните животни, да събудят отговорността на гражданите, да бъдат по-толерантни, да не се страхуват да осиновят куче от приют и да разберат, че единствения начин за овладяване на популацията на бездомните животни е отговорно отглеждане и кастрация, спазване на общинските наредби и закони.

Организатори на концерта са ОДК „Свети Иван Рилски” и фондация „Animal Hope Bulgaria – Kazanlak” , със съдействието на Община Казанлък.

Концертът е част от събитията, с които тази година детският комплекс чества своята 70 годишнина. Със събраните средства ще бъде подпомогната дейността на приюта, по обгрижването на неговите четирикраки обитатели.

 

Пресцентър на община Казанлък