Борис Кърчев (ГЕРБ) ще обсъжда с местния бизнес проекта „Интегриран градски транспорт” в Казанлък

10 Ноември 2017, 10:30 |

Депутатът иска да чуе мнението на бизнеса в града на розите

 Депутатът от ГЕРБ от 27-ми МИР -Стара Загора Борис Кърчев започва срещи с казанлъшкия бизнес, за да ги запознае с инвестиционния проект, разработен от Община Казанлък, „Интегриран градски транспорт”. Предстои в следващите дни народният представител да посети някои от големите фирми, където заедно с ръководствата да обсъдят възможностите и перспективите пред проекта. Целта на Кърчев е да чуе мнението на местния бизнес, предвид това, че най-голям е броят на работещите казанлъчани, които ползват градски транспорт.

 „До момента Общината е положила максимални усилия да реализира идеята града да има тролейбусен транспорт, но по обективни обстоятелства това се оказва невъзможно, поне на този етап. Проектът „Интегриран градски транспорт” дава шанс не само за нов и модерен, но и за ефективен и екологичен транспорт, заяви Борис Кърчев, който е член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в Народното събрание. Той е готов да чуе мнението и на всеки, заинтересован от новия проект.

 В двата етапа на проекта се предвижда да бъдат закупени по 6 електробуса, които да обслужват пътниците от градския транспорт.

 „Трябва да отбележа, че електробусите са една независима от контактната мрежа технология на транспорт с оптимални разходи в сравнение с тези на тролейбусния транспорт. За инфраструктурата, която ползват, не са нужни сериозни инвестиции. Нещо повече – екологичните ползи са големи, защото електробусите ще помогнат за намаляване на вредните газове, изхвърляни в атмосферата”, пояси Кърчев.

 Проектът, който народният представител ще обсъжда с бизнеса в града на розите, предвижда да бъде въведена информационна система за управление, чрез която да може да се следи движението на автобусите. На 23 нови спирки ще бъдат монтирани електронни табла. Транспортният график на електробусите ще може да се следи он-лайн. Проектът „Интегриран градски транспорт” предвижда още: ремонт на бул. „Розова долина” с  полагане на нов асфалт, пешеходни пътеки и маркировка; разширение на околовръстния път на Казанлък, ремонтни дейности на подлеза в района на ЖП гарата, изграждане на велоалеи и подновяване на 40 спирки.

 С проекта за нова градска среда Община Казанлък ще кандидатства за финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж”, като допустимата сума за кандидатстване е 3,4 млн. лв. Следва да се има предвид, че евентуална възможност е усвояването и на допълнителни средства по програмата в размер на до 5 млв. лв.

Пресцентър на ГЕРБ – Казанлък