Честит празник на Средногорово, Розово и Горно Изворово!

21 Октомври 2017, 10:57 |

Три казанлъшки села ще се веселят на своя празник днес. Първата събота след празника на Свети Иван Рилски Чудотворец, закрилник на българите, жителите на Средногорово ще открият чисто нова чешма в двора на храма „Свети Георги Победоносец“,  дарена от кмета Илиян Илиев и жителя на селото Слави Славовски с пожелания да са сплотени, единни и задружни.

В навечерието на Димитровден селата Розово и Горно Изворово също празнуват тази съботана 21-ви октомври. Веселието на розовци започна още миналата вечер и продължава и днес през целия ден с поздравления за здраве и много щастие от кмета Теодора Георгиева. Надежда Пенчева в Горно Изворово ще открие с горноизворци обновения парк на селото с пъстри детски играчки и зелена читалня. За отбелязването на 102 години от изграждането на храма в селото „Свети Димитър“ служба тази сутрин в него отслужва Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

Ако според народното поверие „Свети Георги лято носи, а Свети Димитър – зима“, то от Община Казанлък пожелаваме празниците на средногорци, розовци и горноизворци да им донесат много здраве, благоденствие, човешка топлина и слънчеви празнични мигове  за предстоящите зимни дни!

 

Пресцентър на община Казанлък