“ЧУДОМИРЩИНИ“ ПЕЧЕЛИ 19-ТА НАГРАДА „КОМЕДИЕН ХИТ НА СЕЗОНА“ 2022Г.

01 Април 2022, 21:49 |

в разказите на Чудомир се проявява най-много думата Човещина

С 5,83 от вота на публиката моноспектакълът „Чудомирщини“ на Театрална къща „Миларт“ спечели 19-та награда „Комедиен хит на сезона“ в Чудомирови празници 2022г. Печелившата театралната постановка по разкази на Чудомир за тази година обяви председателят на Фондация „Чудомир“ Борис Кърчев, който благодари на всички, участвали в културните събтия: „Община Казанлък и цялата общественост се радваха на тези празници! Благодаря на всички, които се включиха в тяхната организация!“, заяви той и пожела на автора на театралната постановка – победител да продължава да твори.

Под режисурата на Милослав Милославов, сценарий - Ивайло Николов и музиката на „Оратница“ Стефан Милков сподели за "Чудомирщини" -  спектакъл за миналото, настоящето и това, което предстои: „Вълнението е огромно! Благодаря, че направихме стойностно представление! То е първо  на нашата театрална къща и смятаме, че в разказите на Чудомир се проявява най-много думата Човещина!“, заяви той.

В сепктакъла осем разказа на големия творец Чудомир оживяват като индивидуални герои, със своите характери, видяни пред погледа на днешното време и нрави.

Висока бе оценката и за усмихващите спектакли, участвали в надпредарата: „Кекс, вместо секс“, „Капан за самотен мъж“, „Любовни истории“ на Габровския драматичен театър, „Четири жени без 4G“.

В последната празнична вечер зрителите имаха удоволствието да си припомнят някои от любимите мелодии от фестивала „Златния орфей“, звучали през годините. Тематичният концерт изпълниха учениците от класа поп и джаз пеене с преподаватели Надя Тончева и Димитър Вакарелов на НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора. Специален гост на вечерта, посветена на незабравимите златни български хитове бе музикалният редактор от БНР Здравко Петров, който припомни накратко историята на най-популярния български фестивал, на чиято сцена са гостували световно известни музикални величия, издигнал на световно ниво българската популярна песен.

По традиция, с връчването на приза в театралния конкурс „Комедиен хит на сезона“ Чудомирови празници приключват. 29 разнообразни културни събития достигнаха на живо до широката публика след две мъчителни дистанционни години. Благодарим на всички културни институти, взели участие в провеждането на дългоочакваните празнинци! Те заслужиха аплодисментите на публиката!

На добър час на Чудомирови празници 2023г.!