„Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“

05 Декември 2019, 12:00 |

Днес, навръх Международния ден на доброволеца, обявихме началото на КОЛЕДНА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ в подкрепа на АГ отделението на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“- гр.Казанлък. Главната цел на инициативата е да бъдат закупени второ модерно родилно легло и гинекологичен стол, които да дадат удобство на родилката, сигурност и адекватни условия в най-критичния и важен момент от появата на новия живот.

Под мотото „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“ Община Казанлък, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и СНЦ „Бъдеще за децата“ заедно призоваваме казанлъчани да се включат в инициативата за помощ към отделението по акушерство и гинекология.

Община Казанлък не веднъж е подпомагала общинската болница. През последните 8 години въведохме мерки за енергийна ефективност и реконструкция, обновихме и оборудвахме част от отделенията в МБАЛ, включително на родилна зала в отделение по акушерство и гинекология (АГО). Поощрихме младите лекари - специализанти да се развиват и да остават да работят в лечебното заведение като отпуснахме ежегодна общинска стипендия.

ПРИЗОВАВАМЕ всички желаещи да се включат в инициативата чрез изработване на коледни играчки, сувенири или украса за елха да ги изпратят или донесат лично на адрес:
гр. Казанлък, ул. „Войнишка” 25 /бившата Община 2/ до 12.12.2019 г.
Даренията ще бъдат предложени за покупка в рамките на специално организиран благотворителния коледен базар в центъра на града.

Можете да участвате и с благотворително събитие, организирано от Вас, като концерт, представление, изложба и др. и с набраните средства да направите финансово дарение на следната банкова сметка:

Банка ДСК
IBAN BG82STSA93000013794439
BIC STSABGSF
СНЦ „Бъдеще за децата“
основание: за родилно отделение

За контакти: Мария Гинева тел. 0878 379 261, както и по обществени места, навсякъде, където ще бъдат разлепени афиши за „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“.

Екипът на АГО на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, гр. Казанлък се грижи за родилките и бебенцата на 5 общини: Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Николаево и Гурково. През 2018 г. в отделението са проплакали общо 428 деца.