ДАРИТЕЛИ ОТ НИДЕРЛАНИЯ СЕ СРЕЩНАХА С КМЕТА

20 Октомври 2021, 14:30 |

Кметът на Казанлък се срещна днес с представители на нидерландската фондация „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“ (SMHO). Холандските гости бяха водени от Джеф Акерманс, член на Брода на фондацията и придружавани от управителя на МБАЛ „д-Р Христо Стамболски“ д-р Кети Маналова и д-р Иван Иванов, управител на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ Горна Оряховица. След направените в няколко транша дарения на медицинско оборудване за казанлъшката болница, тема на срещата бяха нови възможности за подкрепа на други здравни и социални домове в Казанлък.

Г-н Акерманс запозна Кмета Галина Стоянова с работата на фондацията у нас и в чужбина и благодари на д-р Иванов за осъществения контакт, след направените дарения за болницата в Горна Оряховица. Той подчерта колко е важно да посетят на място всяко здравно или социално заведение, което биха могли да подкрепят и да влязат в директен контакт със специлистите, за да се уверят от какво имат нужда.

Кметът на Община Казанлък благодари за инициативата и „доброто сърце“: „Със сигурност ще помогнете на повече здравни заведения в България. Виждам, че сте тук преди всичко за търсене на нови приятели!“, отбеляза тя. Галина Стоянова разказа, че многото социални домове в Казанлък са изградени с изцяло европейско финансиране и се радват на добра материална база, но подчерта нуждата от обмяна на добри практики, за да предлагат все по-качествени грижи и услуги. Тя насърчи директните контакти с ръководителите на различните домове в Казанлък. „Надявам се, че дареното от Вас е намерило своето предназначение, помогнало е и е оценено!“, заяви Галина Стоянова към новите приятели на Казанлък. „Тепърва ще задълбочаваме връзките си!“, увери Кметът Стоянова и прикани гостите да разгледат забележителностите на града, най-вече емблемата на ЮНЕСКО тук – Тракийската гробница и уникалния Музей на розата. „Вие ще бъдете част от списъка със специални гости на Община Казанлък за посещения на празниците на града!“, обяви домакинът в края на срещата.