Делегация от Казанлък гостува в побратимения Дзинан, Китай

06 Септември 2018, 13:45 |

7-милионната побратимена провинция на Казанлък в Китай провежда традиционния фестивал на изворите в Дзинан „Диалог на конфуцианството в Града на изворите" и за пореден път покани представители на Община Казанлък, като част от побратимените градове и провинции на 7-милионната провинция Дзинан.

От името на кмета на община Казанлък Галина Стоянова в Дзинан в българската делегация от Казанлък участват известният български археолог и добър приятел на Долината на тракийските царе проф.Николай Овчаров и управителят на „Дамасцена“ Ваня Маджарова. Гостуват още Началникът на Кабинета на Кмета Сребра Касева, общинските съветници Джамал Папарланов и Иван Гитев.

Темите на срещите в Дзинан тази година са свързани с популяризиране на туризма и културно-историческото наследство, наука за живот и бизнес среда, обмяна на опит в сферата на розопроизводството, както и семинар за кандидатстване по програми на световно културно и природно наследство, посещение на столицата Пекин и на знакови културно-исторически обекти.

Казанлък е добре приет партньор по време на традиционния международен форум на Дзинан. Целта на 3-дневната международна среща в китайската провинция е да сближи различните култури по света, за да изгради платформа за културен обмен и интеграция между конфуцианската култура и различни култури по света.

Пресцентър на община Казанлък