Делегация от Казанлък гостува в побратимения град Блида, Алжир

10 Септември 2018, 17:14 |

Заедно с кмета на община Казанлък Галина Стоянова в Блида гостуват Областният управител на Стара Загора Гергана Микова, общинският съветник от Общински съвет – Казанлък Сунай Хаджъ и представител на Посолството на Алжирската Демократична и Народна Република в България Мира Попова.

Това е първо посещение на представители от Казанлък след подписването на Меморандум за побратимяване с алжирския град през септември миналата година и гостоприемното посрещане повторно на техни представители в рамките на Фестивал на розата 2018. Тогава новите приятели на Казанлък от Алжир останаха очаровани от съхранените красиви традиции в Долината на розите и тракийските царе и изявиха желание да приложат казанлъшкия опит у тях.

В рамките на3-дневното посещение предстои подписването на подобен на този с Казанлък първи по рода си  Договор за побратимяване на окръг Блида и област Стара Загора.Споразумението на разширено, регионално ниво дава още по-широки и задълбочени възможности за разривите на контактите между двата народа.

Програмата на делегацията предвижда срещи с администрацията на окръг Блида и техния Областния управител, с представители на бизнеса, посещение на индустриални и културни обекти, срещи с представители на изпълнителната власт на община Блида и обсъждане на перспективите за обмен и сътрудничество между общините Блида и Казанлък, побратимени под красивия общ символ на маслодайната роза.

 

Пресцентър на община Казанлък