ДГ „Теменуга“ получи интерактивна площадка за преподаване на безопасно движение по пътищата

07 Февруари 2018, 18:00 |

Детска градина „Теменуга“ получи интерактивна площадка за преподаване на безопасно движение по пътищата, подарък от гръцка компания – инвеститор в Казанлък. Събитието се състоя пред сградата на Община Казанлък, където от името на гръцка компания – инвеститор в Казанлък бе подарената интерактивната площадка за преподаване на безопасно движение по пътищата. Кметът Галина Стоянова приветства инициативата на компанията, като призова и бизнеса към подобни жестове към децата на Казанлък. Изпълнителният директор на компанията Алексис Атанасопулос заяви, че с голяма радост подарява интерактивната площадка, тъй като децата са бъдещето и те трябва от най-малки да бъдат приучавани на правилата за движение по пътищата. Благодарности отправи и директорът на ДГ „Теменуга“ Анета Артинова към Кмета на Община Казанлък и към гръцката компания дарител. Интерактивната площадка за преподаване на безопасно движение по пътищата е мобилна и тя ще може да бъде ползвана не само от децата на „Теменуга“, а и от децата на останалите градини в община Казанлък.

По-рано кметът Стоянова участва в официалното откриване на 88-ят обект на бензиностанции ЕКО. При откриването на бензиностанцията изпълнителният директор на ЕКО - България Алексис Атанасопулос заяви: "Планираме да разширим нашата мрежа от бензиностанции във всеки среден и голям град в България. Много ни харесва да инвестираме тук, защото българската икономика и правителството подкрепят подобни инвестиции и инициативи."

Освен това Алексис Атанасопулос каза, че подготвят един нов проект за електромобилни зарядни и през март отново ще е в Казналък, за да отпразнуват първите инсталирани такива мобилни устройства за електромобили.