Двойно увеличение на средствата по програма „Ин витро” за 2020 г.

22 Януари 2020, 11:45 |

14 родени бебета до 2019 г.

До края на 2019 г. по ПРОГРАМА „ИН ВИТРО”, ФИНАНСИРАНА ОТ БЮДЖЕТА НА ОБЩИНАТА, са проплакали 14 бебета. Програмата стартира през 2014 г. в мандата на кмета Галина Стоянова, която и до днес не е безучастна към репродуктивните проблеми на младите двойки. В НОВИЯ БЮДЖЕТ на общината за 2020 г. тя е заложила ДВОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ на средствата за финансиране помощта в появата на нов живот.
Очаква се на предстоящата сесия в края на месеца Общинският съвет да я подкрепи, за да може повече казанлъшки двойки да се възползват от програмата „Ин витро”.
Целта на програмата е да се предприемат стъпки по подпомагане на семейства и лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми, които се нуждаят от ин витро процедури, за които не е предвидено финансово подпомагане от Центъра за асистирана репродукция към Министерство на здравеопазването. Финансирането е част от водената политика от ръководството на община Казанлък да работи приоритетно в сферите, които касаят пряко младите семейства в общината, като се създават отлични условия за обучение, възпитание на децата и учениците, условия за отдих и развлечения на родителите.

/снимка: интернет - Първите седем /