Електронен прием за първи клас от днес

30 Май 2019, 08:57 |

От 10 ч. днес за втора поредна година за местата в паралелките първи клас на училищата в гр. Казанлък ще се кандидатства чрез електронна система.

Съгласно график на дейностите за електронен прием в подготвителна група и първи клас в общинските училища на територията на град Казанлък за учебната 2019/2020 година, началната дата за кандидатстване – отваряне на електронната Система за прием е на 30 май 2019 г. До 9 юни, включително, родителите ще могат да подават заявления за първо класиране онлайн на https://school.kazanlak.bg  за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища. Резултатите ще бъдат обявени на 12 юни, а записването на класираните деца ще бъде извършено от 13.06.2019 г. до 18.06.2019 г., включително (без 17.06.2019 г. поради провеждане на Национално външно оценяване в VII клас по БЕЛ и изискването външни лица да не се допускат в училищата).

От 20 до 21 юни, включително, е срокът за кандидатстване за II класиране, на 24 юни ще бъдат обявени  резултатите, а срокът за записване е от 25 до 27 юни, включително.

Срокът за кандидатстване за III класиране е от 29 юни до 2 юли, включително. Обявяване на класирането ще бъде на 3 юли, а записването ще бъде от 4 до 5 юли, включително.

Пълният график за прием в училищата може да бъде разгледан на страницата на Община Казанлък в раздел „Дирекции и отдели“ – „Хуманитарни политики“ – „Образование“ – „Училища“, както и на https://school.kazanlak.bg  за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища. На посочените страници могат да бъдат разгледани и правилата, организацията и критериите за електронен прием в подготвителни групи и първи клас в общинските училища на територията на община Казанлък.

Предимство тази година получават деца, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са ученици в същото училище, за което кандидатстват, независимо от постоянния/настоящия им адрес. Те автоматично се разпределят в първа група.

Датата и часът на подаване на заявлението в електронната система не влияе на окончателното класиране.

За родителите, които нямат достъп до интернет, директорите на училища са създали необходимата организация за подаване на заявления на място в работните дни от 30 май до края на периода на кандидатстване.

           

Пресцентър на община Казанлък