Електронният прием за първи клас ще започне на 30-ти май

20 Май 2019, 11:47 |

За втора поредна година за местата в паралелките първи клас на училищата в гр. Казанлък ще се кандидатства чрез електронна система.

Община Казанлък е една от малкото общини в страната, която още през изминалата година въведе електронна система за прием в подготвителни групи и първи клас в училищата в град Казанлък в съответствие със Закона за предучилищното и училищното образование и Наредба № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование.

Съгласно график на дейностите за електронен прием в подготвителна група и първи клас в общинските училища на територията на град Казанлък за учебната 2019/2020 година, началната дата за кандидатстване – отваряне на електронната Система за прием – е на 30 май 2019 г. До 9 юни включително родителите ще могат да подават заявления за първо класиране онлайн на https://school.kazanlak.bg  за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища. Резултатите ще бъдат обявени на 12 юни, а записването на класираните деца ще бъде извършено от 13.06.2019 г. до 18.06.2019 г., включително / без 17.06.2019 г. поради провеждане на Национално външно оценяване в VII клас по БЕЛ и изискването външни лица да не се допускат в училищата/.

            От 20 до 21 юни включително е срокът за кандидатстване за II класиране, на 24 юни ще бъдат обявени  резултатите, а срокът за записване е от 25 до 27 юни включително.

            Срокът за кандидатстване за III класиране е от 29 юни до 2 юли включително. Обявяване на класирането ще бъде на 3 юли, а записването ще бъде от 4 до 5 юли включително.

            Пълният график за прием в училищата може да бъде разгледан на страницата на Община Казанлък в раздел „Дирекции и отдели“ – „Хуманитарни политики“ – „Образование“ – „Училища“, както и на https://school.kazanlak.bg  за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища. На посочените страници могат да бъдат разгледани и правилата, организацията и критериите за електронен прием в подготвителни групи и първи клас в общинските училища на територията на община Казанлък.

            Предимство тази година получават деца, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са ученици в същото училище, за което кандидатстват, независимо от постоянния/настоящия им адрес. Те автоматично се разпределят в първа група.

            Датата и часът на подаване на заявлението в електронната система не влияе на окончателното класиране.

            За родителите, които нямат достъп до интернет, директорите на училища ще създадат необходимата организация за подаване на заявления на място в работните дни от 30 май до края на периода на кандидатстване.

Пресцентър на община Казанлък