„Филмирай“ гостува в Казанлък в последния уикенд на юли

23 Юли 2019, 14:21 |

В рамките на три дни, 26, 27 и 28 юли пътуващият кинофестивал „Филмирай!” ще зарадва киноманите в Града на розите в парк „Розариум“. При добро време, на голям екран в емблематичния казанлъшки парк публиката ще има възможност да се наслади на три прожекции в прохладните вечерни часове:   

-         26 юли,петък, 21.00 часа - френската комедия „Бекасин”, която по характерен за френския хумор начин разказва за необичайния изход от застрашителен банкрут ;

-         27 юли, събота, 21.00 часа - руския военен екшън „Решение за ликвидиране” и решителната битка между специалните служби и терористична организация;

-         28 юли, неделя, 20.30 часа – унгарската криминална драма„Budapest noir“, заснета в най-добрите традиции на кинематографичния стил, въвежда зрителя в лабиринта от участници и събития, довели до убийството на младо момиче и непоколебимите усилия на песимистично настроен криминален журналист да разплете трагичния случай.

За най-малките „Филмирай!“ в Казанлък предвижда специална прожекция в съботния предиобед. От 11.00 часа в Общинска библиотека „Искра” детската публика ще може да се забавлява с анимиран разказ на приключенията на любимите руски герои „Маша и мечокът”.

Кинопрожекциите ще бъдат преместени в зала „Лекс“ на Община Казанлък, ако времето не позволява прожекции на открито.

Срещата с произведения на киноизкуството в Казанлък е възможна благодарение на партньорството на Фондация "Арт Офис", Фондация "Култура Аними", "Консепт Студио" и Община Казанлък.

 

Приятно гледане!

 

Пресцентър на община Казанлък