ГЕРБ – Казанлък проведе общинско събрание

14 Ноември 2018, 11:00 |

Структурата на ГЕРБ в Казанлък проведе общинско събрание, на което бе представено общинското ръководство, одобреното от Изпълнителната комисия на партията. „То е с четиригодишен мандат и е в състав  Галина Стоянова – втори мандат кмет на града и досегашен общински лидер на ГЕРБ, Радиана Стефанова - организационен секретар, и членове: Аксения Тилева, Апостол Терзиев, Боян Каличков, Димитър Баяслиев, Лилия Цонкова, Николай Златанов и Петко Карагитлиев“, обяви областният координатор Пламен Йорданов.  
На събитието присъстваха народните представители от 27-ми МИР - Емил Христов, общински ръководител на ГЕРБ Стара Загора и зам.- председател на Народното събрание, Маноил Манев и Борис Кърчев, както и членове на ГЕРБ в Казанлък.

Освен организационни въпроси бяха разисквани и актуални теми, сред които системата „Бонус-малус“, данък МПС, протестите от последните дни, коорпоративният данък, горивата, ромите и каруците, които през последните седмици станаха повод за напрежение.  

„В първите часове на протестите хората казваха, че не излизат с политически искания.  В края на протестите, нещата бяха политически насочени“, категоричен бе Маноил Манев. Според него протестите от последните дни са добре организирани и режисирани, защото ако бяха насочени към цените на горивата, можеше да се даде обяснение на този проблем и да се търсят решения. „В деня преди протестите президентът Радев излезе с реч и обяви, че демокрацията я няма, страшно е и ще стават страшни неща, за това замина за Париж", посочи народният представител. Той подчерта, че тези протести са лоши, лоши са за хората, лоши са за България, лоши са заради това, че продължават линията на БСП и създават усещането в хората, че държавата се е срутила, и че става страшно, което не е вярно. Според Маноил Манев през следващите дни ще излизат информации за начина на организиране на протестите.

"Истината е, че както протестът с каруците в Казанлък, така и протестът за горивата, който прерасна в политически искания, са опит за удар срещу силните. Срещу силния кмет на Казанлък, срещу силният кмет на Стара Загора и срещу силното правителство на ГЕРБ", категоричен бе областният координатор Пламен Йорданов.   
 
"Ние наистина сме и трябва да показваме, че сме класа над тази помия", подчерта и Галина Стоянова, общински председател на ГЕРБ Казанлък и кмет втори мандат. Според нея има още много неща, които могат да се показват, с които да се обяснява, че градовете ни се развиват и държавата ни е хубава. Тя даде пример и с Хелзинки откъдето се върна преди броени дни. "Хелзинки е най-добрият град за живеене в класациите от 2015 до 2017 година. Аз бях за първи път там и го видях целия разкопан. Всички ЖП линии се ремонтират, всички тротоари, които съпътстват жп линиите също са в ремонт, опашките от автомобили денонощно са огромни. Няма клаксони, няма изнервени хора, няма протестиращи хора. Защото онова, което е започнато е добро, то се прави за хората“, коментира Галина Стоянова. Тя добави, че у нас се подклажда изкуствено напрежение и допълни, че зад ГЕРБ стоят хора с разум и отговорност. "Ние сме отворени през цялото време като управление, навсякъде и за всичко. Нямаме никакви тайни“, категоричен бе общинският ръководител на ГЕРБ в Казанлък.

„България е с най-ниския възможен акциз на горивата в Европейския съюз“, обясни Емил Христов. И допълни, че правителството не участва в ценообразуването им, което се определя на пазарен принцип.