„Горчиво!“ за розовата сватба на семейство Терзиеви!

20 Юни 2019, 19:42 |

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова за втори път ожени Пламена и Апостол Терзиеви днес в Ритуалната зала на Община Казанлък, така, както преди 10 години пред Кмета са си казали заветното „Да“. „Пред мен са двама, които се врекоха във вярност и любов не само пред себе си, но и пред Община Казанлък.“, отбеляза Галина Стоянова. „За мен е голяма чест да бъда заедно с Вас и да направим ритуал след 10 години, който да бъде вечен за Вас и Вашето семейство!“, приветства Кметът на Казанлък розовите младоженци.

Красивото отбелязване на десетилетието семеен живот стана възможно, благодарение на грижливо пазена в тайна от „младоженеца“ идея на очарователната му половинка. Своята част от работата по строго секретния замисъл свърши и благородната „уговорка“ на Кмета за важна среща, която изисква от Апостол Терзиев официално облекло. В тесния семеен кръг на повторното бракосъчетание присъстваха кумовете Ива и Станимир Къчеви и ... новото попълнение в семейното гнездо на Терзиеви – 7-годишните им синове Калин и Георги. Те трябваше да потвърдят любовта на своите родители, за да се пристъпи към същността на гражданския ритуал.

„Хиляди пъти се вричам...“ прозвуча препотвърдената клетва на Пламена и Апостол. Тя, самата, в качеството си на общински служител, е създала незабравими спомени за десетки казанлъшки двойки от най-светлия им ден. Апостол, като кмет на село Ръжена, грижливо следи за радостите и неволите на жителите на селото. „Удостоверението за сключен граждански брак е подписано и подготвено от един от най-верните служители на Община Казанлък. Тя е направила щастливи много двойки, дала е живот на много семейства. И със сигурност от това е щастлива.“, разказа Галина Стоянова. „Аз, в качеството си на кмет, използвам случая да благодаря на Пламена Терзиева, че изпълнява тази роля, която съм й предоставила, със голяма любов и голямо внимание към нашите съграждани в Казанлък и че ги прави щастливи!“. Заедно с брачното свидетелство Кметът на Казанлък връчи на семейство Терзиеви герба на Казанлък. „Вие, двамата, заслужавате да го получите и да го пазите и предадете на Вашите деца. Защото Вие и двамата сте се врекли в любов на Община Казанлък. Изпълнявате своята работа с голямо желание, с голяма отговорност и това Ви личи всеки ден.“, поздрави розовото семейство Галина Стоянова и им пожела винаги да са така всеотдайни.

Нека всички сълзи, които бликнаха днес в Ритуалната зала на Казанлък носят само радостни емоции на семейство Терзиеви, за да живеят с пенливи балончета шампанско щастливо в своята обич!

Танцувайте в любовта на Вашия брачен живот до края на пътя Ви! Обичта Ви да ражда обич!

Пресцентър на община Казанлък