„Интегриран градски транспорт” - етап 2

19 Декември 2019, 11:00 |

Днес предложението ми Казанлък да кандидатства с проектно предложение за реализиране на втория етап от проекта „Интегриран градски транспорт” бе подкрепено от Общинския съвет. Проектът по оперативна програма „Региони в растеж” е на обща стойност 3 690 050 лв. и се осъществява на два етапа, като собственото финансиране от бюджета на нашата община е близо 1,1 млн. лв.
С реализирането на проекта градският транспорт ще бъде обновен и модернизиран като бъдат закупени електробуси, монтирани зарядни станции, спирки, електронни информационни табла с данни за маршрута на електробусите. Предвижда се изграждане на център за управление, в който ще бъде обобщавана информацията от GPS-устройствата за електробусите по градските линии, като информацията ще бъде подавана и към информационните табла. В рамките на проекта ще бъде въведена и специализирана компютърна система за управление.
С предприемане на тази стъпка към модернизация на казанлъшкия транспорт целта ни е да облекчим трафика, да повишим грижата за околната среда и намалим вредните емисии във въздуха. Закупуването на електробуси е удобство при пътуване на самите пътници, но е и своеобразна крачка към усвояване на електромобилността в градския транспорт.
Управлението на градския транспорт в Казанлък е възложено на общинското дружество „Балканинвест”, като вече е направена реконструкция на бул. „Розова долина” от площад „Севтополис” до ул. „Бачо Киро”.