Казанлъчани посрещнаха Коледната елха

21 Ноември 2018, 12:07 |

Днес на обичайното място на площад „Севтополис“ в центъра на Казанлък бе поставена Коледната елха. За първи път от години жителите и гостите на града ще се радват на живо празнично дърво, с височина 15 метра.

Много повече лампички ще светнат тази година в Града на розите, с още повече и по-красива празничната украса и много изненади до последния момент от Община Казанлък. „Звездно небе“ е мотото на визията, която ще засияе на площад „Севтополис“. За да пренесе празничното настроение на повече места, за първи път тази година в Казанлък украсата за Коледа и Нова година ще освети не само традиционните любими места на казанлъчани като централния площад и парк „Розариум“, но и райони в най-големите квартали на града – „Васил Левски“ и “Изток“.

Елхата е дарена на Община Казанлък от местен бизнесмен, пожелал анонимност. Премахването й е било наложително, защото е компрометирала покрива на съседна сграда.

Официалната церемония по запалването на елхата е предвидена за 10-ти декември. Началото на празничната вечер ще постави карнавална надпревара в „Коледна фиеста“ от 16,00ч., след което Дядо Коледа ще запали искрата на Коледния дух в Казанлък.

Пресцентър на община Казанлък