Казанлъчани взеха участие в 10-я Летен университет на МГЕРБ

05 Септември 2017, 20:00 |

Двама канлъчани от младежката структура на ГЕРБ взеха участие в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ, което за поредна година се проведе в морската столица на България - Варна. Това са Стефан Чакъров и Габриел Кертиков. На форума те бяха сред 8-те младежи от Старозагорска област. В програмата на университета те взеха участие в ролеви игри - как работи парламентът как се прави Правителство и как преминава дневният ред на народните представители при обсъждане на вот на недоверие. По време на лекциите стана ясно, че България върви в правилната посока, и че са необходими много работа и упоритост.

10-ят Летен университет на МГЕРБ официално бе открит от председателя на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, председателя на МГЕРБ Георг Георгиев, кмета на града – домакин и областен координатор на ГЕРБ - Варна Иван Портних, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и представителя на Фондация „Ханс Зайдел” в България Богдан Мирчев. Специално участие във форума взе Мария Габриел - еврокомисар по цифровата икономика и общество. Лекцията на българския представител в Европейската комисия бе на тема: "Европа на днешния и утрешния ден – цифрова и дигитална, но все пак близка и реална”.

Десетият летен университет на МГЕРБ по традиция се провежда със съдействието на фондация „Ханс Зайдел”, чийто ръководител на Института за стипендии проф. Ханс-Петер Нидермайер изнесе лекция, посветена на ролята на ЕС в световната политика. Сред лекторите в семинара бяха и зам.-председателят на 44-тото Народно събрание Цвета Караянчева, вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева, министърът на правосъдието Цецка Цачева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова.

Последният ден завърши с атрактивен флашмоб в центъра на Варна. Младежката организация на ГЕРБ изрази подкрепата си за българското председателство на Съвета на ЕС. Облечени със сини тениски и с шапки в цветовете на българския национален флаг, младежите изписаха с телата си EU и БГ. „С тази инициатива младежката организация на ГЕРБ, която обединява в себе си част от граждански най-активните и будни млади хора в държавата, застава зад главния приоритет на България – председателството на Съвета на ЕС”, коментира лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев.

Пресцентър на ПП ГЕРБ - Казанлък