Казанлък избра световния шампион Габриела Джамбазова за спортист на 2019

17 Януари 2020, 09:00 |

Възпитаничката на СК „Шори Доджо“ Казанлък, Габриела Джамбазова стана „Фаворит на публиката“ и „Спортист на годината“ на официалната церемония по отличаване на най-добрите в спорта, прославили града на розите през миналата година. Световната шампионка за 2019г. в дисциплината „Ката“ от Световното първенство по Шотокан карате спечели гласовете на казанлъчани и в първата по рода си он лайн анкета. Повечето от гласувалите са подкрепили казанлъшкото момиче - първенец на национално и световно ниво. Вотът на публиката за 5-токласничката на ОУ“Мати Болгария“ съвпадна с избора на 11-членна комисия, сформирана със заповед на кмета от представители на медиите и спортните среди, с председател - футболният национал Галин Иванов. Поради професионални ангажименти той обяви едва 11-годишната голяма победителка във видео обръщение.

Преди да връчи голямата награда кметът на община Казанлък Галина Стоянова поздрави всички състезатели за успехите и благодари за усилията, труда, успеха и за това, че с гордост прославят името на Казанлък. Градоначалникът благодари и на президентите на клубовете и ръководствата, които, освен, че създават спортисти, създават бъдещите сериозни и отговорни граждани. „Здраве и заедно да работим за нова спортна зала на Казанлък, това, което е наша мечта!“, пожела тя и лично връчи специалните плакети и почетна грамота на големия победител за 2019г.  Габриела Джамбазова.

В първата десятка за спортни постижения през отминалата 2019-а след Габриела Комисията награди:

Христо Богданов - Спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“;

Мария Кривошийска - Волейболен клуб ,,Казанлък“;

Любомир Богданов - Спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“;

Иван Бонев - Клуб по екстремни спортове ,,СЕЛТ“;

Стоян Петров - Клуб по екстремни спортове ,,СЕЛТ“;

Алекс Топалов - Лекоатлетически клуб ,,Цветанка Христова”;

Илина Иванова - Спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“;

Йоана Недялкова - Клуб по екстремни спортове ,,СЕЛТ“;

Станимир Aтанасов - Клуб по борба ,,Казанлък“.

За Треньор на 2019г. Комисията отличи треньора на Габриела, Спортист №1 -  Илиян Дянков от Спортен клуб по карате ,,Шори Доджо“. Спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“ стана Отбор на 2019.

За постигнати високи резултати на международно ниво в сферата на спорта при хората с увреждания бяха наградени Радостин Тодоров - треньор при Спортен  клуб за хора с увреждания „Даниела Тодорова“, Ружди Ружди –  Спортист  номер 1 за 2019 г. при хора с увреждания  иДаниела Тодорова.

С Почетен плакет председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов поднесе признателност за изключителната воля на 14-годишната Христослава Колева, която завоюва 15 медала по адаптирано плуване при хора с увреждания със Синдром на Даун, благодарение на нейните треньори Теодора Петкова и Светла Кръстева.

На празника на казанлъшкия силен спортен дух специално отличие получи една от емблемите на Футболен клуб „Розова долина“, който празнува и рожден ден – Милен Христов.

Бяха отличени и изявени спортисти  на общински, държавни и международни състезания.