Казанлък с награда за култура и традиции от „Кмет на годината“ 2018

15 Ноември 2018, 19:45 |

Казанлък бе отличен в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции“  за голяма община по време на официалната церемония „Кмет на годината“2018, която се провежда тази вечер в Националния дворец на културата в София.

Министърът на туризма Николина Ангелкова връчи приза на Кмета Галина Стоянова: „Преди всичко искам да благодаря на гражданите на Казанлък, които със своето гостоприемство, с желанието си да пазим традициите и всяка година да ги превръщат в много красота и феерия в нашите фестивали, на тях благодаря! Но зад тази награда стои много труд от страна на всички културни институти, както и на организаторите от Общината, на които благодаря за труда и всеотдайността! Зад тази награда стоят много усилия да превърнем Казанлък в европейско място, което се търси от туристите от целия свят и затова, в лицето на министър Ангелкова, искам да благодаря и на правителството, което ни даде тази възможност да го постигнем.Честито на всички наградени!“.

В същата категория призовете за малка и средна община получиха съответно Банско и Дупница.

Надпреварата между общините се организира за 6-а поредна година от Портала на българските общини Kmeta.bg, за да насърчава обмяната на добри практики и конкуренцията в добрите идеи на местната власт. В първия етап на конкурса конкурсът започва с номинации в общо 10 категории за всичките 265 малки, средни и големи общини у нас и 9 - във втория етап, когато остават по 9 общини, събрали най-голям брой гласове. В националното онлайн допитване тази година българските граждани са оценили сериозните усилия на кмета на община Казанлък Галина Стоянова и нейния екип да развиват и популяризират красотата на Долината на розите и на тракийските царе, за да го превръщат в красиво кътче на Европа.

Церемонията ще бъде излъчена по БНТ1 тази вечер от 23:15 ч.

Пресцентър на община Казанлък