Казанлък се поклони пред Апостола на Свободата

18 Юли 2018, 12:23 |

Малки и големи жители на Община Казанлък спазиха традицията да отдадат почит към Апостола на българската свобода Васил Левски. В едноименния парк пред барелефа на Дякона се събраха представители на Общинското ръкводство, Общински съвет – Казанлък, културни институти и патриотични организации, деца, ученици, преподаватели и родители. Всички те заедно сведоха глави пред героичното дело на националната икона Васил Левски, по повод 181г. от рождението на Апостола.

„В най-светлите и страници от тъмния период на робството  на България със златни букви е вписано името на Васил Левски. Във всяко българско сърце живее споменът за него - Апостола, неуловимия Дякон, мъжа с най-чистата душа!“, посочи в словото си Добрина Матова – директор на Литературно-художествен музей „Чудомир“.Името му е синоним на безкористна служба на народа, на жертвеност и себеотрицание, икона на освободителната борба.“, описа тя образа на Левски, който всеки българин трябва да носи в сърцето си, да не забравя героите на България и да обича Родината си.

Кратката тържествена програма на Община Казанлък припомни житейския път към вечната памет на Васил Иванов Кунчев – Апостолът на българската свобода. Присъстващите притихнаха в едноминутно мълчание на колене преди поднасянето на венци и цветя.

 

Пресцентър на община Казанлък