Казанлъшки ученици гостуваха в Областна администрация за 20г. Рожден ден

29 Януари 2019, 16:11 |

Трима зрелостници от Казанлък уважиха днес 20-годишнината от създаването на Областна администрация с административен център Стара Загора. Те гостуваха в Областна администрация заедно с ученици от основни и средни училища от още 9 общини на Старозагорска област. За представители на младите Община Казанлък избра трима от участниците в първата по рода си инициатива „Младите лидери на Казанлък”, която се проведе в края на миналата година под патронажа на Кмета Галина Стоянова, за да разкрие лидерските умения на казанлъшките момчета и девойки.

В рамките на Деня на отворените врати, организиран от областния управител Гергана Микова младежите разгледаха различни административни звена и се запознаха с тяхната работа. Гергана Микова пожела: „Повече умни и амбициозни млади хора да се включат в българските администрации и държавни институции!“. А тримата представители на младите хора в Града на розите благодариха на Кмета Галина Стоянова за гласуваното доверие и споделиха своите впечатления от видяното в Областна администрация Стара Загора.

Йоан Иванов, ППМГ „Никола Обрешков“: „За всеки незапознат, а и особено за младите хора, чиновническата работа не е нещо, което предизвиква голям интерес. Поради тази причина подобни събития винаги могат да окажат позитивно влияние. Участвах в избрана група от Община Казанлък, която трябваше да представи младежта на града. Макар и естествено, ние да не представляваме всички, нашето мнение може да въздейства на връстниците ни. Когато разбрах, че ще участвам не очаквах събитието да бъде вълнуващо, но определено беше образователно. Работата на хората в Областна администрация не е нито най-добре платената, нито най-интересната, но е ключова за работата на механизма наречен „институция“.

Тонита Пенева, СУ“Екзарх Антим I“: „Имах честта да бъда част от представителната група на Община Казанлък в Областна администрация – Стара Загора. За пръв път участвам в такава инициатива и съм много впечатлена от възможността да видя и да усетя начина, по който работи администрацията. Всъщност, те не са обикновени хора! Останах с впечатлението, че хората там, макар и малко на брой, само 34 човека са един невероятен екип и са здраво сплотени, за да не бавят работата си. Имахме възможността да видим как се обработват секретните документи, как работят хората в кризисни ситуации, запознахме се с директора и Областния управител. Едни невероятни хора! Радвам се, че участвах и имах тази голяма възможност! Бих го направила отново!“.

Павлин Петров, Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт – гр.Казанлък: „Винаги съм си мислел, че трябва да се обръща повече внимание на младите лидери, но днес се уверих, че това вече се прави. Аз участвах с удоволствие на празника на Областна администрация Стара Загора и си пожелавам гласът на младите хора да е дсе по-активен при създаването на местните политики!“.

 

Пресцентър на община Казанлък