Казанлъшкият бизнес участва в заседанието на Кризисния ЩАБ

14 Март 2020, 14:15 |

Заседание на общинския Кризисен щаб с представителите на бизнеса се проведе днес в Казанлък във връзка с превенцията от разпространение на коронаворус - COVID-19.

Представителите на фирмите съобщиха, че са взети строги мерки относно пропускателния режим. Достъпът на външни лица се осъществява при строг контрол. Входните потоци на повечето места се регулират с дистанционни термометри. Обсъжда се и вариант за закупуване на термокамери в предприятията. Създаден е ред за влизане на транспортни средства на територията на фирмите, а водачите на тези транспортни средства са задължени да ползват лични предпазни средства.

За производствата, където има струпване на много работници, се обсъжда вариант за въвеждане на двусменен режим на работа или преминаване на гъвкаво работно време.

Столовете във фирмите ще работят кетърингов режим и спазване на завишени мерки за хигиена. С цветни ленти ще бъде определена дистанцията, която работниците трябва да спазват един от друг в помещенията за хранене. Храната ще бъде раздавана в пакети.

Предприети са мерки за дезинфекция на вътрешния транспорт във фирми, където има такъв.

На срещата стана ясно, че предприятията  разполагат с дезинфектанти и лични предпазни средства за служителите, направени са поръчки и се очакват нови количества. Проблем остава снабдяването с маски, които се продават на завишени цени.

В някои от фирмите се монтират допълнително бойлери с цел спазване на лична хигиена от страна на работниците.