Казанлъшкият Общински театър „Любомир Кабакчиев” - 18-и „Комедиен хит на сезона“ на Чудомирови празници 2019

02 Април 2019, 0:31 |

Общински театър „Любомир Кабакчиев“ - Казанлък бе отличен за победител в 18-я фестивал „Комедийният хит на сезона” с постановката на „Том, Дик и Хари” на Рей Куни на Чудомирови празници тази година на сцената на Дом на културата - „Арсенал“. Почетната статуетка бе връчена по време на официалната церемония по закриване на Чудомирови празници 2019 от председателя на Фондация „Чудомир” и народен представител Борис Кърчев.

„Казанлък има своя театър и той разнася славата не само на града. Това, което публиката гледа няколко години наред показва нивото на нашия театър и се радвам, че тя тази година ни удостои с тази висока чест.”, коментира най-високия вот на публиката от 5.84 точки измежду 4 спектакъла, оценявани от 2 до 6 театралният директор Димитър Кабаков.

На второ място зрителите на театралната сцена в Казанлък класираха постановката „Бащи, лъжи и още нещо” на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна, оценена с 5.64, а на трето - спектакъла на столичния Малък градски театър зад канала „Аз обичам, ти обичаш, тя обича” с обща оценка 5.00.

Със специални благодарности за искреното приятелство към творците на Казанлък в годините и за направените дарения директорът на Литературно-художествен музей „Чудомир” Добрина Матова връчи дарителски свидетелства на Донка Пиндарева, Лилия Димитрова и Пенка Коева: „Дарителството в България има забележителна история. Културно – просветното издигане на българското общество не би било възможно без ентусиазма и безкористността на стотици българи, за които благотворителният жест се превръща в израз на лично и национално достойнство”, благодари Добрина Матова на дариелите.

Завършека на 26-те Чудомирови празници“ обяви председателят на Фондация „Чудомир” Борис Кърчев, който изрази своята благодарност към екипа на едноименния музей, на Общински театър „ Любомир Кабакчиев” и на Община Казанлък и кмет Галина Стоянова – единствен спонсор на празниците.

Пресцентър на община Казанлък