Кметът благодари на Нено Влайков за работата му за Казанлък

28 Април 2017, 20:47 |

Казанлъшкият депутат бе във фокуса на вниманието на априлската среща "На баница" в Културно - информационния център на улица "Искра" № 4 в Казанлък, която уважиха кметът на Общината Галина Стоянова, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, много приятели и симпатизанти на Нено Влайков.

Пред публиката на срещата – разговор, организирана от актрисата Гълъбина Михайлова с бившия военен летец, Галина Стоянова сподели възхищението си от човешките качества на Влайков: „Много непосредствен, близък до хората.“ А като кмет му благодари за това, че винаги е поемал ангажименти към Община Казанлък, които е довършвал докрай. „Винаги се е отнасял към нещата много нежно и смислено!“, каза тя и благодари на Влайков като приятел, кмет и жена: „Много голяма привилегия е да познаваш Бате Нено и да е около теб!“.

В представянето си известната казанлъшка актриса въведе специалния гост като човек с живот, изпълнен със съдържание – първата любов е и последната, неговата ученическа любов и съпруга Галина, двете дъщери и тримата внуци, дългогодишният преподавателски опит в непопулярни специалности в миналото като „Кибернетика и електронно – изчислителни машини“, десетки научни статии за авиацията, десетки години програмиране и двете години в Парламента на летеца – навигатор.

Кратките артистични етюди внесоха много настроение и смях с актьорската игра на Михайлова с Цанка Капова, Петър Добрев и Илия Цоцин.

С пожелания за много здраве и щастливо дълголетие на финала бившият казанлъшки депутат пое традиционния подарък - вкусната баница на Гълъбина Михайлова и увери, че хората в Парламента не са толкова лоши колкото изглеждат през телевизионния екран: „Просто човек трябва да си знае мястото. Всеки човек има качества, от които обществото има нужда.“, разкри главният герой в „На баница“.

 

Пресцентър на община Казанлък