КМЕТЪТ ГАЛИНА СТОЯНОВА ПОЗДРАВИ ВИПУСК 2022 НА ТЕХНИЧЕСКИ КОЛЕЖ-КАЗАНЛЪК

16 Май 2023, 19:00 |

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова поздрави абсолвентите от Випуск 2022 на Технически колеж - Казанлък към Техническия университет - София. Тържествената церемония за връчването на дипломите за висше образование се проведе в двора на колежа днес. „Казанлък е индустриалното сърце на България и необходимостта от Вас и Техническия колеж се доказа в годините.“, отбеляза Галина Стоянова. „Убедена съм, че ще се реализирате и ще растете в своето образование и развитие! “, каза Кметът на Казанлък. Тя благодари на преподавателския състав за всеотдайната грижа и на местния бизнес за подкрепата към учебното заведение.

Ректорът на Техническия университет - София проф. Иван Кралов също отправи поздрав към Випуск 2022: „Скъпи млади колеги, от днес Вие вече официално сте част от българския технически елит. Бъдете достойни инженери и продължавайте да повишавате своята квалификация!“, посочи в приветствието си той.

„Във Вас виждаме целеустремени хора, които ще се реализират и ще изградят една по-светла и можеща България.“, посочи в поздрава си към абсолвентите директорът на Техническия колеж - Казанлък проф. Ивайло Ганев. Той пожела: „Много здраве на абсолвентите и успешно развитие като български машиностроители.“.

46 възпитаници на колежа, от които 10 отличници получиха дипломи с образователно-квалификационна степен „Професионален бакалавър“, специалност „Технология на машиностроенето“.

Благодарствен адрес от името на Випуск 2022 на Техническия колеж-Казанлък произнесе Иванка Минчева. Тя благодари на кмета Галина Стоянова за създадената възможност в Казанлък да има колеж за изграждане на кадри за местната промишленост.

Прозвуча традиционната за последните години Галилеева клетва. Подобно на Хипократовата, с нея завършилите студенти поемат тържествено обещание да използват наученото единствено в полза на обществения успех.

Заместник-директорът на учебното заведение доц.Пламен Угринов пожела на абсолвентите да използват наученото  „за по-успешен свят“.