КМЕТЪТ ГАЛИНА СТОЯНОВА УЧАСТВА В ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ВРЪЧВАНЕТО НА ДИПЛОМИТЕ НА ВИПУСК 2021 НА ТЕХНИЧЕСКИ КОЛЕЖ – КАЗАНЛЪК

10 Май 2022, 15.00 |

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова уважи тържествената церемония по случай връчването на дипломите за висше образование на випуск 2021  на Техническия колеж-Казанлък към Техническия университет- София, която се състоя в двора на колежа днес. Дипломите са с образователно-квалификационна степен „Професионален бакалавър“, специалност „Технология на машиностроенето“. Тя поздрави абсолвентите за успешното завършване и подчерта, че последните данни на Националния статистически институт поставят Казанлък на 17-то място сред общините с най-голямо население в страната, докато през 2012 г. е бил на 18-то място по население. „Пожелавам Ви да се образовате и развивате професионално в родния си град, сред близките си хора!“, каза Галина Стоянова.

За постигнатите добри резултати в образователния процес Кметът на Казанлък отличи ректора на Техническия университет - София проф. Иван Кралов с реплика на Златната маска на одриския цар Терес.

Приветствие към абсолвентите отправи и директорът на Техническия колеж - Казанлък проф. Ивайло Ганев.

Благодарствен адрес от името на Випуск 2021 на Техническия колеж-Казанлък произнесе Теодора Райчинова. Тя благодари на Кмета Галина Стоянова за създадената възможност казанлъчани да имат колеж, който да гарантира тяхната професионална реализация в родния град, известен с развита тежка промишленост.

Пред присъстващите представители на местния бизнес, учебни заведения, близки и приятели Випуск 2021 на Техническия колеж в Казанлък произнесе Галилеева клетва. Подобна на Хипократовата, с нея те поемат тържествено обещание да използват наученото единствено в полза личния и обществения просперитет, за един по-добър свят.