Кметът, който действа близо до хората е Нивелин Неделчев на с.Черганово

08 Ноември 2017, 15:03 |

Отличеният кмет в класацията по населени места в община Казанлък през месец октомври е Нивелин Неделчев, кмет на село Черганово. Чергановци и техните приятели са дали най-много гласове в категорията „Кмет, действащ близо до хората и техните проблеми, прилагащ нестандартни практики и решения“.

При връчването на Почетната грамота от името на Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова Неделчев разказа на заместник кмета Даниела Коева за една от успешните съвместни акции със служители на Горското стопанство и Полицията за залавяне на дървета от незаконна сеч, които са допринесли за отопляването на пенсионерския клуб и читалището в студените зимни месеци. Навръх Архангеловден кметът на Черганово прие отличието като стимул да работи още по-активно в полза на жителите на селото.

Близо 980-те жители на населеното място, чието име в превод от турски език означава „Дива теменуга“ се гордеят с многобройните отличия на тяхното Народно читалище „Антон Страшимиров – 1909“. Местните хора се радват на ремонтираната църква „Света Параскева“, на обновения и красиво осветен Паметник на загиналите в Балканската и Междусъзническата войни чергановци, 1915 – 1918г. Преди година Нивелин Неделчев освежи парка в центъра на селото и детските играчки в него, направи малко футболно игрище.

Кметството на Черганово се помещава в една от най-новите сгради на територията на цялата община. В нея работят и читалището, и пенсионерският клуб.

Черганово се слави с най-многобройните розови масиви в Розовата долина и не случайно на 114-те празници на розата тази година чергановци посрещнаха първите посетители на ритуала „Розобер“.

За 2018г. кметът на казанлъшкото село е планирал ремонт на здравната служба и озеленяване на пространството пред обновения храм. Проектът предвижда зона за отдих и фонтан.

През ноември жителите на Община Казанлък и техните приятели оценяват Кмет на месеца в категорията „Населено място с най-ниска безработица – заетост на населението, ниска безработица“.

Пресцентър на община Казанлък