Кметът на община Казанлък Галина Стоянова встъпи в длъжност за трети мандат

05 Ноември 2019, 16:46 |

Николай Златанов е председател на Общински съвет - Казанлък

Първо заседание на Общински съвет – Казанлък, Мандат 2019 – 2023 г. се проведе днес взала „Инфра“ в Казанлък. Заседанието откри Областният управител на област Стара Загора Гергана Микова, която го свика със Заповед № AK-02-ЗД-28 от 31.10.2019 г.. Тя пожела „мандат, изпълнен с много ползотворни решения и реализирани проекти в красивия Казанлък“.  Съпредседателстващ на заседанието по традиция бе най-възрастният новоизбран съветник - Николай Ибушев. Той прикани присъстващите да положат клетва. Всички новоизбрани общински съветници и кметове на кметства във всичките 19 населени места в общината положиха клетва.

Областният управител спази традицията и връчи отново символа на местното самоуправление на Общината – огърлицата на новоизбрания, досегашен и встъпил в длъжност Кмет Галина Стоянова. Кметът на Казанлък поздрави за избора всеки кмет на населено място и всеки общински съветник: “С Вас ще работим почтено и безпристрастно за всеки жител на община Казанлък.“, отбеляза Галина Стоянова. Първата жена - кмет на Казанлък спечели за трети път изборите още на първия тур, като получи доверието на 55,59% от имащите право на глас казанлъчани, за което им благодари: „Благодаря за огромната любов, която ми дадоха гражданите и на които дължа категоричния си избор още на първи тур! Признанието, а не вот се дава на човек, на който имаш доверие, че си изпълнява поетите обещания. Такава е моята връзка като човек и кмет с хората, за която взаимност няма как да не им благодаря и днес.“, каза новоизбраният-стар кмет на община Казанлък. „Грижата за всеки един гражданин ще е мой приоритет и в следващите 4 години.“, заяви Галина Стоянова. „Обичам Казанлък и ще продължа да работя с чест и морал за прекрасната ни Долина и обичната ни община!”, каза Галина Стоянова.

Водосвет-молебен отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан и свещеници от епархията. В молитвата си за здраве и благоденствие на новия Общински съвет в родния си град Дядо Киприан припомни посланието на Свети апостол Павел за любовта и пожела тя да се проявява винаги в работата на местните старейшини. „Светите отци казват, че животът ни е поредица от начала. Когато тези начала са добри, тогава и житейският ни път е осмислен и благодатен.“, отбеляза Киприан и пожела на представителите на местната власт да работят с добро за съгражданите си.

„Стиснете си ръцете и работете всички за Казанлък!“, призова присъстващите народният представител от 27-ми МИР Стара ЗагораБорис Кърчев. Той припомни, че „първият в изборите е призван да търси принципни коалиции и разбирателство в полза на Казанлък, а на втория в състезанието е отредено да бъде критична, градивна и конструктивна опозиция, отново в името на успеха на Общината“. Към всички Борис Кърчев пожела „да работят за единение на силите, в полза на добруването на жителите на Казанлък!”.

„Нашият работодател са казанлъчани!“, заяви Николай Златанов. Той благодари за гласуваното доверие и определи избора като чест и отговорност: „Към Вас и всички жители на община Казанлък за бъдещата ползотворна дейност на Общинския съвет.“, посочи той. „Днес подавам ръка за подкрепата на всички политически групи в новия Общински съвет. Време е да дадем най-доброто от себе си за община Казанлък!“, завърши обръщението си към новия местен парламент председателят на Общинския съвет и закри първото тържествено заседание на Общински съвет - Казанлък, Мандат 2019-2023.

 

Пресцентър на община Казанлък