Кметът на Общината поздрави Кмета на Средногорово за „Кмет на месец март“

03 Април 2017, 17:33 |

Галина Стоянова връчи грамота на Илиян Илиев за водещия вот в кметската класация по населени места през месец март, 2017г.в категорията „Съхранена историческа памет - за инициативи по повод исторически дати и събития, поддръжка на паметници и паметни плочи“: „Надявам се отличието да ви донесе удовлетворение и увереност да продължавате да работите!“, пожела Кметът на Казанлък на Илиян Илиев и неговия екип.

Макар да е най-малкото населено място в казанлъшко, усилията на Кмета да възстанови Паметника на загиналите във войните средногорци спечелиха широк отзвук. Към целевите средства от Министерството на културата за ремонт щедри местни хора добавиха свои лични даренияи доброволен труд. Така през изминалата зима станаха възможни почистването на монумента и неговото освежаване, бе изградена декоративна ограда и поставено осветление. Националният празник 3 март средногорци и техните гости отбелязаха заедно пред обновения паметник.

Сред поводите за гордост на Илиян Илиев е и красивата чешма в парка в центъра на селото, която се превръща в емблема на средногорци, обновяването на селската библиотека, новото информационно табло за жителите, а кметските идеи за разхубавяването на Средногорово се множат.

„Аз, като един от инициаторите на гласуването за кметове по населени места, се радвам да получа тази награда, защото отношението на кмета към паметниците и паметните плочи много добре се вписва в идеята на класацията. В моята фейсбук страница показвам как се случват нещата в село Средногорово и хора, които не са наши жители, но имат интерес към селото ни научават от там за работата ни.“, сподели Илиян Илиев и благодари на своите колеги. Той подчерта, че работи в абсолютно единомислие с бившия местен наместник и заедно успяват да надграждат направеното в Средногорово.

На Галина Стоянова бяха показани ремонтните работи по храма „Свети Георги“. С цялостната реконструкция църквата придобива значително по-хубав вид. Местните управници обсъдиха текущи проблеми и задачи за решаване в Средногорово.

Априлската класация за работата на кметовете по населени места е на тема „Спорт, младежки дейности, иновации - дейности, насочени към подкрепа на инициативи на младите хора в населеното място, детски площадки и игрища“. На 24 часа с един глас от един IP адрес в интернет страницата на Общината всеки жител или приятел на населеното място може да подкрепи своя кмет от община Казанлък.  

Целта на класацията „Кмет на месеца“ е да окуражава добрите практики на местната власт във всички сфери на живота по места, да засили обмяната на опит и по този начин да подобрява живота на хората в региона.

Пресцентър на община Казанлък