КМЕТЪТ ОТЛИЧИ ДВАМА КАЗАНЛЪЧАНИ ЗА УСПЕХ И ЧОВЕЩИНА - ЖИВКА РОЛЕВА И ПЕТКО РАЧЕВ

23 Декември 2021, 15.00 |

ПОБЕДИТЕЛЯТ В ТВ РИАЛИТИ ФОРМАТА „ФЕРМАТА 7: ВРЕМЕ ЗА ПРОБУЖДАНЕ“ ЖИВКА РОЛЕВА Е ПЪРВИЯТ УЧАСТНИК В НОВ ПРОЕКТ НА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК

Живка Ролева и Петко Рачев бяха поздравени от Кмета Галина Стоянова по време на среща с представители на регионални и национални медии в навечерието на Коледно-Новогодишните празници днес в Зала №6 на Общината. Пред присъстващите Кметът на Казанлък обясни мотивите за отличията и поканата към нашите съграждани: „ Поканих Живка не само заради това, че е представител на Казанлък и не само, че спечели. Бъдете сигурни, че и да не беше спечелила пак щяхме да я поканим. Защото усилията и начина, по който тя се представи в телевизионния формат показаха един изключително силен дух на човек, който е излязъл от нашите среди и който е успял в живота си благодарение на своето възпитание, трудолюбие и уважение към хората.“, заяви Галина Стоянова. Тя обяви нова инициатива на Общината през Новата 2022 година, в която първият участник ще бъде Живка: “Проектът се казва „Аз успях – можеш и ти!“. Това ще бъде проектът за казанлъчани, които са успели в своя живот, но и които с успеха си вдъхновяват другите да се осмелят да поискат повече от живота си и да си поставят по-високи цели. Живка е достойна да е част от този проект.“, посочи Кметът на Община Казанлък. Тя изтъкна две главни цели на новата идея, която ще бъде представяна на големи билбордове в града – да се запознаят казанлъчани с постиженията на своите съграждани и да се вдъхновят, че не е трудно да постигат целите си. Във фокуса на новото начинание ще бъдат не популярните, заслужили личности на Казанлък, а по-скоро, с помощта и на медиите, да бъдат открити и показани хората, които тихичко в своя живот постигат големи успехи, без много шум и без да са в центъра на медийното внимание.

В светлините на прожекторите бе поставен и шофьорът на новата градска Линия №2 Петко Рачев, който с толерантното си отношение на пътя стана герой в поста в социалните мрежи на благодарна дама от Казанлък. Тя подробно разказа как той й е отстъпил предимството, защото е предвидил задаваща се тапа в трафика.

„Аз съм обикновен човек.“, сподели от своя страна звездата на седмия сезон на „Фермата“ Живка. “За мен беше мечта това участие и успях да я сбъдна. Дадох много интервюта пред големи медии, но поканата на Кмета е най-голямата награда и много ме развълнува!“, разказа Живка. Тя приветства новия проект и подчерта, че трябва да обръщаме повече внимание на Доброто около нас. „Обръщането на мнението на хората все от някъде трябва да започне.“, добавияя Галина Стоянова.

Председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов използва чувството си за хумор като коментар на жеста на шофьора Петко Рачев. Той припомни думи на покойния Кембъл (Емил Трифонов – радио – и телевизионен водещ, писател и журналист): „Жена шофьор е като звезда в небето. Ти – нея виждаш, тя тебе - не“. Самият Петко призна, че дори не помни за този жест, което доказва, че толерантното му отношение на пътя не е инцидент, а начин на работа. Към Живка и Галина Стоянова отбеляза важни прилики: „И двете са упорити, родени да успяват и да побеждават.“, посочи той. Николай Златанов пожела на медиите удоволствие и удовлетворение от работата през Новата година.

Двамата казанлъчани получиха поздравления и подаръци за предстоящите празници. Те участваха в разговорите с медиите – с добронамерени критики, обмяна на мнения и идеи за подобряване на живота в община Казанлък. Общинското ръководство благодари за партньорството и направените предложения. Всички си пожелаха по-лека и по-успешна Нова 2022 година!