Кметът поздрави участниците в Първия фотографски салон на Казанлък

11 Декември 2018, 21:12 |

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова пожела успех на Първия фотографски салон, който бе открит тази вечер в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства.

„Музеят на фотографията отдавна се превърна в арт място, където хоракато Вас, много известни, си дават среща.“, отбеляза в приветствието си Галина Стоянова и посочи присъствието и на много млади автори, които заслужено са част от изложбата. „Да Випожелая да получите удовлетворение от това, че виждате подредени своите съвършени произведения между останалите, така че, да можете да ги сравните за себе си и в същото време да усетите емоцията на другите си колеги!“, обърна се Кметът на Казанлък към участниците в изложбата и ги прикани да продължават да работят. 

Начало на празника за казанлъшката фотография, пред невиждано препълнената зала с ценители даде красивото изпълнение на Смесен хор „Петко Стайнов“ на „Бохемска рапсодия“, под диригентството на Младен Станев.

Светоноизвестната фотографска школа на Града на розите намира потвърждение за изключително високото си ниво в постъпилите за селекция близо 140 работи на 42 автори, родени в Казанлък, останали да живеят в родния си град или завинаги свързани с него.

Експозицията представя 63 най-добри фотографски произведения от цялата палитра жанрове на художествената фотография, с всички възможности на съвременната дигитална техника, но и с респект към класическата технология и то, най-вече от страна на най-младото поколение любители на фотообектива.

Трудния подбор извършва комисия, водена от директора на Музея на фотографията инж.Стефан Папукчиев, с участието на представител на Община Казанлък, Художествената галерия и видни казанлъшки фотограф – художници.

Публиката в Казанлък ще види „новата звезда в културата на Казанлък“, по думите на инж.Папукчиев - творби на утвърдени автори, млади фотографи, със силни заявки за аплодисменти, непопулярни имена, с ярки изяви. Разнообразието на изложените фотоси е гарантирано от присъствието както на природни пейзажи, така и на портрети, репортажи, актова, макро и продуктова фотография.

Пресцентър на община Казанлък