КМЕТЪТ СЕ СРЕЩНА С ДИРЕКТОРИ НА УЧИЛИЩА С МУЗИКАЛНИ ПАРАЛЕЛКИ

24 Февруари 2020, 18:00 |

Със среща с директорите от Секцията на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика (СУПРИМ) в Зала №6 на Общината започна работната седмица на Галина Стоянова. Тя приветства 16 училищни ръководители, участници в работна среща на сдружението в Казанлък. „Тук се стремим да опазваме националните ценности.“, заяви Кметът пред своите гости и посочи: „Трябва да уважаваме символите си като нация, за да вървим към единение. Казанлъчани се чувстваме продължители на традициите по съхраняване на роза Дамасцена и тракийската култура.“. Кметът на Казанлък изказа почитта си към ентусиазма на учителите да развиват талантите на българскитет деца, предложи своята подкрепа в каузата и прикани възпитаниците на музикалните паралелки да станат част от богатия културен календар в Града на розите.

„Заедно трярбва да помагаме на децата да бъдат по-добри и по-успешни.“, отбеляза в приветствието си председателят на Управителния съвет на СУПРИМ Величка Николова и пожела по-голямо съдействие в тяхната работа от страна на местната власт и бизнеса по места.

Членовете на СУПРИМ работят съвместно с всички институции и неправителствени организации по изготвяне на учебни планове, програми и стандарти в сферата на музикалното образование у нас, за синтез между изкуствата при възпитанието и обучението на децата. По време на посещението си в Казанлък, под домакинството на СУ“Екзарх Антим I“ те избраха ново ръководство.