„Кола на годината пътува“ из България - Роуд шоу с екипажи от журналисти и ПР-и

26 Септември 2019, 09:13 |

За посрещането на автофиестата в Казанлък паркингът зад Универмага ще остане затворен от 07:00ч. в неделната сутрин на 29 септември до 13:00ч. по обед.

Най-новата инициатива на Прес Авто Клуб България (сдружение на българските автомобилни журналисти) стартира на 28 септември в 9:00 часа от София. За първи път у нас пишещите по темата „Автомобилизъм“ братя по перо организират мобилен автосалон и в уикенда на 28 и 29 септември ще кръстосват пътищата на страната. Екипажите са обособени от пилот и навигатор  - журналист и ПР- експерт от фирма вносител на автомобили у нас.

25 автомобила ще потеглят от  централния офис на фирма „Лазурит 94“ на „Ботевградско шосе“ от столицата. По пътя ще има междинни станции за фотосесии, посещение на интересни туристически обекти и подкрепа, както за екипажи, така и за автомобили, в бензиностанция на OMV. В 17:00 ч. участниците ще паркират в центъра на гр.Стара Загора, на централната алея в Парк „Пети октомври“, където ще има десетки награди от викторини с публиката, атрактивно представяне на моделите и забавна програма. Старозагорци първи ще видят шарения керван и ще се запознят отблизо с най-актуалните модели. Част от зрителите на мобилния автосалон ще спечелят, както награди от викторините, така и голямата награда от фейсбук конкурса на автошествието – безплатен билет за международния автосалон в столицата, който отваря врати на 12 октомври.

Българските автомобилни журналисти, които всяка година избират Кола на годината в България, инициират обиколката с намерението този път автомобилите да пристигнат при хората, обратно на стационарните автоизложения в градовете. Кметовете, които с ентусиазъм приеха идеята на автомедиите за осъществяваване на маршрута, са Живко Тодоров на Стара Загора, Галина Стоянова на Казанлък и кметът на община Челопеч – Алекси Кесяков.

През втория ден автошествието „Кола на годината пътува“ ще дефилира в Града на розите – Казанлък на площад „Севтополис“ в 11:00 часа, отново с пъстра програма и представяне. В ранния следобед роуд шоуто ще се насочи към Челопеч по подбалканския път, за да пристигне на амфитеатралната сцена и трибуни на парк „Корниш“ над село Челопеч.

Всички са поканени за участие в уникалната автофиеста, поднесена с настроение и допир до най-новите технологии в света на автомобилите.

Колата на 2020 година ще бъде избрана за 23-ти пореден път  през месец януари на пищна церемония в София, след гласуване на жури, съставено именно от журналистите на Прес Авто Клуб България.

  •         Марките автомобили, които ще се включат в „Кола на годината пътува“ са: 

Peugeot, WV, Mitsubishi, Nissan, Renault, Dacia, MINI, BMW, Citroen, Honda, Skoda, Mazda, Alfa Romeo, FIAT, SsangYong, Isuzu, Great Wall, Ford, Mercedes,Suzuki  и др.

За посрещането на автофиестата в Казанлък паркингът зад Универмага ще остане затворен от 07:00ч. в неделната сутрин на 29 септември до 13:00ч. по обед.

Пресцентър на община Казанлък