Културното богатство на Казанлък – във фокуса на Берлин

18 Декември 2018, 11:07 |

Делегация от Казанлък представя културно-историческото наследство и възможностите за туризъм в региона в Берлин. От днес в рамките на три дни, под мотото „Казанлък представя Фестивала на розата“, пред германски туроператори и потенциални туристи ще бъдат представени рекламни филми за Долината на розите и тракийските царе и за туристическите обекти на територията на общината.

Поканата за презентация е провокирана от засиления интерес към Фестивал на розата в Германия през последните години. Гостуването е организирано по покана на Български културен институт в Берлин от 17-ти до 20-ти декември, т.г. Пред немската публика богатствата на Казанлък представят  Сребра Касева, началник „Кабинет“ на Кмета,  Кристиян Желязков, Исторически музей „Искра“,  Мария Игнатова, член на Общинския Консултативн съвет по култура и туризъм и Царица Роза 2011 Симона Петкова.

На срещите се очаква присъствието на наши дипломати в Германия. От името на БКИ покана е отправена и към Анете Брандес – управител на туристическо бюро в Хамбург и дъщеря на почетния генерален консул на България в Германия проф. д-р Герд-Винанд Имайер.

Пресцентър на община Казанлък