Малцина последваха призива на Общината „Да почистим язовир „Копринка“

31 Март 2018, 13:41 |

От 110 души потвърдили участие в акцията едва 50-ина, сред които и няколко чужденеца наистина се включиха в почистването на язовир „Копринка“. Община Казанлък им благодари за подкрепата и за събраните 212 чувала по 130 литра боклук от водата и край язовира!

Благодарим на Туристическо дружество „Орлово гнездо“, организация „Взаимопомощ“, Гражданско сдружение движение за екология, енергетика и прогресмомичетата и момчетата от ГЕРБ и кметството на село Копринка!

Обръщаме внимание, че водната територия на язовира е държавна собственост в структурата на предприятие „Язовири и каскади“ – НЕК ЕАД, а плажът и крайбрежните ивици – на местното Държавно горско стопанство. Въпреки това усилията на Община Казанлък за почистването на „Копринка“ са водени от грижата за Долината, в която живеем.

Предварителната информация за акцията на Общината срещна широк отзвук и подкрепа във фейсбук. За участие Общината покани 12 неправителствени организации, които заявиха, че ще се включат. Липсата на интерес в крайна сметка към опазването на природното богатство на Казанлък, каквото е язовир „Копринка“ се случва на фона на иначе активни природозащитни протести в Града на розите за запазване на природата в други части на страната.

За съжаление, усилията на Община Казанлък да разхубави едно от любимите места за отдих на казанлъчани като предостави средства, гориво, материали, безплатен транспорт и техника подкрепа срещнахме от малцина и осигуреният автобус остана празен.

Пресцентър на община Казанлък