Мария Цонева е новият председател на групата общински Съветници от ГЕРБ

21 Февруари 2018, 15:00 |

Мария Цонева е новият председател на групата общински съветници от ГЕРБ в ОбС - Казанлък. От началото на мандата до сега, този пост бе зает от общинския съветник Иван Гитев, а преди него и от Радиана Стефанова. Кадровата рокада се наложи след като тя стана зам.-председател в местния парламент.

Мария Цонева е излъчена да бъде и председател от присъдружната организация на Жени ГЕРБ. Новините бяха съобщени от общинския ръководител на ГЕРБ и кмет на Казанлък - Галина Стоянова. Тя обясни, че промяната се прави с цел всеки един член на партията да получава повече опит, както и възможности за политическа и организационна работа. „През този мандат ще спазваме ротационния принцип за смяна на председателя на групата общински съветници от ГЕРБ в ОбС Казанлък. Всеки един от тях може и потенциално трябва да бъде готов да заеме това място", подчерта Галина Стоянова.  

Председателят на местния парламент Николай Златанов представи Генчо Генчев като зам.- председател на групата общински съветници. До началото на 2016 година постът бе заеман от настоящия народен представител Борис Кърчев. Генчо Генчев е председател на присъдружната организация Предприемачи ГЕРБ. Той е магистър от Стопанска академия „Димитър Ценов" - Свищов, специалност „Мениджмънт на търговската дейност". Управител е на частна фирма. 

Мария Цонева е родена на 26 декември в София. Магистър от СА „Димитър Ценов" - Свищов, специалност „Социална икономическа информация". Работи в частна фирма в Казанлък като „Експерт организация на труда". Член е на Федерацията на независимите синдикати от леката промишленост. Общински съветник от ПП ГЕРБ в Общински съвет – Казанлък. Председател на Комисията по култура, информационни технологии и вероизповедания, член е на Комисията по бюджет и финанси, както и на Комисията по конфликт на интереси.