МИНАЛО И НАСТОЯЩЕ С ЕДНА КОНСТАНТА-ЛЮБОВТА-ЗЛАТНИ СВАТБИ КАЗАНЛЪК 2023

21 Декември 2023, 20:00 |

За седма поредна година, по инициатива на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, се организира Златна сватба за казанлъшки двойки, които празнуват 50 години съвместен живот през текущата година. За да открият хората, които са сключили граждански брак през 1973 година, общинските служители от ГРАО са изследвали документите от архивите. Общо 64 двойки подновиха брачните си клетви и се насладиха на втора сватба, подарена им от г-жа Галина Стоянова. Сватбеният ритуал преповтори по съвременен начин сватбата и освен, че припомни на двойките спомени ,им създаде нови такива. Традиционно първата брачна целувка, първата брачна наздравица и първият брачен танц на тържеството се явяваха втори, но не по-малко красиви, защото носят очарованието на съхранените чувства.

"Любовта ви е събрала, любовта ви води, любовта ви е довела днес и аз идвам с любов при вас, защото любовта е движещата сила в света, а любовта и силата свише, които са ни дадени, когато сме вдъхнали живот, остават до края" - с тези думи Галина Стоянова се обърна към присъстващите и връчи свидетелства за граждански брак на бракосъчетаващите се двойки. Това единствено по рода си събитие ни убеждава в това, че и най-чистото злато не би могло да бъде по-ценно и по-устойчиво на времето от сплотеността на семейство, устояло на товара на годините и съхранило любовта си.

В "Златните сватби" взеха участие: Стенли Нанчев и Вокална студиа "Искрица" с ръководител Стефка Денева, Ансамбъл "Тракийци" с ръководител Валентин Ангелов, прекрасната Елена Николаева и Десислава Гудова.