МИНИСТЪРЪТ НА ТУРИЗМА НА МАДАГАСКАР С ПОКАНА ДА ПОСЕТИ ФЕСТИВАЛА НА РОЗАТА

13 Март 2024, 17:30 |
Министърът на туризма на Мадагаскар, Джоел Рандриамандранто бе поканен да бъде гост на емблематичния Фестивал на розата, който се провежда ежегодно в Казанлък. Той заедно с министърът на туризма на България Зарица Динкова посетиха щанда на Община Казанлък на "Ваканция Спа Еспо".
"Имаме уникални фестивали – като този на розата в Казанлък. Розата е прекрасен символ, който можем да вплетем в целия си брандинг и ние вече работим", каза министър Динкова. "Имаме толкова богата история, която трябва да разкажем на света, създаваме качествен туристически продукт, който може да привлече висок клас туристи" - допълни тя.
Община Казанлък направи своята категорична заявка да бъде един от основните фактори за развитието на културния туризъм в България на 40-то юбилейно изложение "Ваканция и СПА експо" . На стилния си щанд Общината представя богатото културно-историческо наследство на древните траки и розопроизводството и потенциала на Казанлък като изключително привлекателна дестинация. За първи път бе представен и атракциона "Светът на траките" . По време на борсата Община Казанлък показва оригинална установка за варене на розово масло – "гюлпана", а гостите на щанда ги посреща Царица Роза - Кристина Попова.
Интересът към щанда на Община Казанлък е висок още от първия ден на изложението, както от страна на турооператорите, така и от неорганизирани туристи и от медиите. В тазгодишното изложение се представят туристически компании от Европа, Африка и Азия, като броят на изложителите е над 200. Страна-партньор на "Ваканция и СПА експо" 2024 е Мадагаскар.