НА ДОБЪР ЧАС НА НОВИТЕ ЕЛЕКТРОБУСИ ПОЖЕЛА КМЕТЪТ НА КАЗАНЛЪК

01 Февруари 2021, 12:00 |

Символично начало на движението на новите електробуси в Казанлък даде днес Кметът на Общината Галина Стоянова.Тя и представители на нейния екип поздравиха шофьори, кондуктори и пътници в една от първите за деня редовни линии: „На екипите пожелавам безаварийна работа, а на пътниците – приятно пътуване и здраве!“, каза Галина Стоянова. Тя определи днешния първи февруари като „дългоочакван ден за казанлъчани, в който да сменим автобусите с нови, здрави, топли“. Към служителите на транспортното предприятие Кметът на Казанлък пожела: „Да идват навреме и да вървят безпрепятствено!“. Към пътниците се обърна с думите: „Гражданите да са доволни и да се доверят на Общината за това, което прави за по-добър градски транспорт!“.  

Водосвед за здраве на всички, които ще се возят в модерните превозни средства отслужи архиерейският наместник отец Петко Мотев.

Седемте екологични електробуса (5 броя 8-метрови и 2 броя 10,5-метрови) ще обслужват изцяло шестте градски линии при непроменени цени на билети и запазени отстъпки за ученици и пенсионери за абонаментни карти.

Проектът "Интегриран градски транспорт на град Казанлък - Етап 1“ от Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2018г. по Оперативна програма „Региони в растеж 2014–2020“, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ ще осигури на казанлъчани и техните гости независим от частни фирми, екологичен транспорт, с по-добро качество. Очакванията са емисиите на парникови газове да намалеят с близо 20 тона годишно.

За изправността на новата транспортна услуга е подсигурено двойно видеонаблюдение – от Общината и фирмата – производител в Китай.