Над 60 сигнала на Общинския Горещ телефон през септември

22 Октомври 2018, 15:37 |

Над 60 сигнала са получени на безплатния Горещ телефон на Община Казанлък 0 700 400 56 през първия месец от неговото обявяване в края на август, т.г.

Сред съобщените от граждани неизправности най-голям е броят на подадени сигнали за дупки, образувани в следствие на ремонтни дейности  или нарушаване на пътната настилка – общо 6. По 5 сигнала са подадени за повреди на уличното осветление; по 4 – за необходимост от окосяване на високи треви, изоставени автомобили, сметоизвозване, неправилно паркиране и необезопасени шахти. За замърсяване, спасяване на бездомни животни и компрометирана маркировка са приети по 3 съобщения на граждани. 3 пъти е реагирано на сигнали за неправомерно разполагане на стоки на тротоарно пространство на Кооперативния пазар; За окастряне на дървета, поставяне на пейки, поддръжка на детски площадки в парк „Розариум“ и строителни нарушения служителите на Общината са реагирали на по 2 сигнала за всяка от нередностите. По 1 обаждане на Горещия телефон е регистрирано за опасни сгради и за почистване на шадравана на площад КИАЦО в центъра на Казанлък.

Пренасочени към компетентните лица са: сигнал за ВиК авария на ул.“Тъжа“ в града, изхвърлени чували с отпадъци на улицата срещу бл.46 в ж.к.“Изток“, които са били почистени от служители на Общинското предприятие по чистота, сигнал за неправилно паркиране на лек автомобил върху тротоара на ул.“Отец Паисий“, препратен за реакция към местната фирма за репатриране „Паяк“, както и сигнал за спиране на тока в село Енина.

Други 24 сигнала от телефон 112 са предадени на оперативния дежурен по сигурността на Общината: глутница кучета в района на ул.“Тулово“, запалени незаконни сметища, продажба на развалена храна и цигари без бандерол, паднали дървета, незаконно брулене на орехи край селата, пожари, изтичане на газ, ПТП-та и други инциденти.

Община Казанлък е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са пренасочени към компетентните органи.

Пресцентър на община Казанлък