Над 60 „златни младоженци“ венча Кметът на Община Казанлък

11 Декември 2018, 22:13 |

Повече от 60 брачни двойки събра тази вечер Община Казанлък, за да ги венчае в „златен“ брак Кметът Галина Стоянова. Заветното „да“ прозвуча на официална церемония за вричане отново, след 50 години съвместен живот, в обет за обич и вярност.

„Казват, че бракът прилича на пръстовия отпечатък – много различен, много красив и уникален. Сега виждам, че е така, защото тук всяка една двойка от Вас е уникална с любовта си и с желанието си да повтори брака, който ги е довел до 50-летната им връзка.“, поздрави специалните гости Кметът на Казанлък. „Какво е да имаш успешен брак? Казват, че трябва да се влюбваш много пъти, но винаги само в един човек. Сигурно тази рецепта сте спазили, за да сте тази вечер при нас. Добре дошли, уважаеми младоженци, казанлъчани, създали силно, сплотено брачно семейство!“, приветства кандидатите за златна сватба.

С много емоция и обич присъстващите дами и господа препотвърдиха желанието си да продължат житейския си път заедно със спътника до сега. Над 60 възрастни двойки отново встъпиха в граждански брак и бяха официално обявени от Кмета Галина Стоянова, в качеството й и на длъжностно лице по гражданско състояние, за „60-те най-млади семейства на Община Казанлък“, за което получиха и новото си брачно свидетелство.

Трогателната церемония съдържаше всички задължителни ритуали: Наздравица с пенливо вино и първа „горчива“ целувка за „златните младоженци“, разчупване на обредна погача, да се знае кой води в семейството в следващите 50 години, първи златен брачен танц...

За емоционалния празник на 11-ти декември в Община Казанлък със своите изпълнения се погрижиха Доротея Арабаджиева от класа по вокално изкуство но Ганка Добрева, певицата Надя Тончева, танцьорите от Клуб по спортни танци „Роза“ и Народно читалище „Жар – 2002“.

Романтичната вечер в Казанлък разкри много и различни тайни рецепти за щастлив, дълголетен семеен живот. В основата на дългогодишния хубав семеен живот остава взаимното уважение и грижа, които превръщат любовта в победител над предизвикателствата на времето.

Сладък живот си пожелаха гостите на романтичното тържество с разрязването на юбилейната сватбена торта.

"Горчиво!" и от нас на златните младоженци на Казанлък!

Пресцентър на община Казанлък