Не вярвам в чудеса, но пък вярвам в домашното огнище на Коледа!

25 Ноември 2019, 15.00 |

„Не вярвам в чудеса, но пък вярвам в домашното огнище на Коледа!”, това казва казанлъчанинът Диян Галазов, който дари на сгражданите си своето коледното дръвче, отглеждано в двора на къщата му в село Голямо Дряново.

Историята на семейната елха започва през далечната 1967 година, когато дядото на Диян – Димо Тенев Галазов, я купува за семейството си. Малкото тогава дръвче семейството отглежда в саксия и старателно украсява за всяка Коледа. Деветгодишният тогава Диян още си спомня трепета, с който е слагал играчките на елхата, и разказва, че през 1974 г. семейството му решава, предвид размерите на дръвчето, да го засади в двора на къщата си. Макар и навън, Диян и близките му не пропускали Коледа, без да украсят заедно елхата. До тази Коледа, когато заедно със съпругата и дъщеря си, решават да споделят празника и красотата на коледната елха с други – със съгражданите си, като дарят над 11-метровото дърво на казанлъчани.
И така, от вчера дървото величествено се издига в центъра на Казанлък и „очаква” своята нова премяна … за радост на малки и големи.