Нова зона за отдих до блок 60 в ж.к.“Изток“

21 Април 2019, 13:49 |

Навръх Цветница жителите около блок 60 в ж.к.“Изток“ се поздравиха с ново, облагородено междублоково пространство. Официалното откриване в празничния ден събра Кмета Галина Стоянова, общински съветници и представители на общинското ръководство.

Заместник-кметът по строителство, инфраструктура и транспорт Даниева Коева първа поздрави жителите на „най-източната част на квартала“: „Това, на което днес всички можем да се порадваме се случи благодарение на усилията на Кмета на общината Галина Стоянова, която заложи в бюджета за изминалата година средства за всички дейности, които виждаме тук и те бяха подкрепени от Общинския съвет. Администрацията изготви проекти за фирмата – изпълнител на това, което виждаме сега.“, каза Коева. Тя припомни изминатия път до реализацията на новата придобивка: „Подготвяйки проекта ние искахме да решим някои от основните проблеми в тази част на квартала – голямото количество дъждовни води, които падаха тук и течаха по цялата територия, липсата на подход към един от блоковете... Днес вече виждаме, че територията, на която живеете е сравнително подредена, една голяма част от проблемите с дъждовните води са овладени, алеите, по които стигате до домовете си са основно асфалтирани, изградена е пътната връзка към блок 60, за която жителите на блока са идвали при нас многократно. Чувствам се изключително доволна и за мен е чест, че имам възможността да кажа пред вас, че това, което си говорехме през годините стана факт, че наистина го направихме.“, сподели с жителите на „Източното“ заместник-кметът Коева.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се обърна към присъстващите майки с деца, татковци, възрастни хора с думи на благодарност за подкрепата и с един призив. „Жителите на блок 60 бяха много настоятелни още, когато станах Кмет преди 8 години. От сърце искам да благодаря за тяхната активност! Ако те още тогава не бяха ни фокусирали вниманието ни, може би нямаше да имаме толкова голямо решение.Поискахме от тях търпение, защото където правим реконструкция на междублокови пространства искаме да работим цялостно, а не само пред определен блок. Трябваше да проектираме, да съгласуваме с вас и тогава да изпълним това пространство.“, разказа Стоянова. Тя изказа специални благодарности на домоуправителите на блоковете наоколо за съдействието и увери, че ще продължат заедно да работят по подобренията в района.

Галина Стоянов призова от свое име и от името на хората в квартала, с които е разговаряла: „Трябва да се научим да пазим това, което правим с общи усилия!Първо да милеем за него и след това да пазим! Трябва да се правят забележки на децата. Никое дете не иска да строши или да разруши нещо, то просто още не разсъждава. Затова сме ние, възрастните, които знаем, че трябва да пазим, за да учим нашите деца със собственото си поведение. Уважаеми родители, баби и дядовци нека възпитаме децата си да обичат мястото, където живеят и да го пазят и да му се радват!“, апелира Кметът на Казанлък. В навечерието светлия християнски празник Галина Стоянова честити Цветница и пожела на всички да са живи и здрави: „Нека семействата ви да са щастливи, да са здрави, да се множат и да остават тук, в нашия хубав град.“, пожела тя.

С думи на благодарност и много усмивки присъстващите изразиха радостта си от новата зона за отдих, а най-щастливи на празничното събитие бяха най-малките, които вече имат ново място за игра.

Пресцентър на община Казанлък