НОВИ 17 ДВОЙКИ ЩЕ ПОДКРЕПИ ОБЩИНА КАЗАНЛЪК ЗА ИНВИТРО

20 Юни 2023, 12:00 |

Община Казанлък ще подкрепи финансово всичките 17 двойки, кандидатствали по Общинската програма за инвитро. Приемът на документи приключи на 30 април, т.г. и всички кандидатствали ще получат финансова подкрепа за желанието си да станат родители по методите на асистираната репродукция.

Това стана възможно благодарение на заделените 30 000 лв. в разчета за местни дейности за 2023 г. на община Казанлък, въпреки липсата на приет бюджет на страната.

Допълнително бяха дарени 1500 лв. от казанлъчанката Райна Ненова в полза на фонда за финансово подпомагане за инвитро процедури.

По инициатива на Кмета Галина Стоянова, Община Казанлък прие Правилник за финансиране на процедури "Ин витро" на семейства и лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми с Решение №17/28.11.2013 г. на Общински съвет - Казанлък. От тогава, за десета поредна година в бюджета на общината се залагат средства, като до миналата 2022 г. са подпомогнати 112 семейства и са родени 23 бебета.

С новите 17 двойки, които ще бъдат подпомогнати общият брой на подкрепените финансово семейства, за да имат дете става 129. Тази година очакваме на бял  свят да се появят още 2 бебета.

Пожелаваме успех на всички двойки се надяваме до края на годината да имаме информация още успешно приключили процедури!