ОБЩИНА КАЗАНЛЪК ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА “КАЗАНЛЪК ПРЕЗ ДЕТСКИТЕ ОЧИ“

11 Май 2020, 13:00 |

Обръщаме се към малките жители на Община Казанлък с покана да вложат своите таланти и въображение върху бялото платно и да пресътворят любимо кътче от Града на розите в конкурса за детска рисунка „Казанлък през детските очи“!

Момичетата и момчетата от 4 до 15 години могат да използват цялото жанрово разнообразие на изобразителното изкуство – живопис, графика и други във формат 50/70, за да пресъздадат очарованието на познати и непознати места от родния си град и околностите за широката публика.

Рисунките ще се приемат нерамкирани всеки делничен ден от понеделник до петък от 8:30 часа до 17:30ч. в срок до 22 май 2020г. (включително) в Община Казанлък, отдел "Култура и туризъм" на адрес: булевард "Розова долина" №6. Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи: от  4 до 6 години, от 7 до 10 години и от 11 до 15 години. Всеки млад художник има право на участие с до две творби.

Обявяването на резултатите ще се извърши на 22 май 2020 г. /петък/ на официалния сайт на община Казанлък www.kazanlak.bg., Facebook профил - Община Казанлък. 

Конкурсът за рисунка "Казанлък през детските очи" се посвещава на Празника на град Казанлък и Фестивал на Розата и се провежда под патронажа на Кмета Галина Стоянова.

Отличените творби ще бъдат включени в представителна празнична изложба на Община Казанлък в периода 24 май - 7 юни 2020г. на външната витрина на Културно-информационен център на улица „Искра“ 4.

Подробно с регламента можете да се запознаете на сайта на Община Казанлък.