Общината регулира едно от опасните кръстовища в града

19 Ноември 2018, 16:53 |

Община Казанлък обяви обществена поръчка за изпълнител на светофарна уредба на кръстовището на бул.“Александър Батенберг“ и улиците “Чаталджа“ и „Надканижа“ в ж.к.“Изток“ в източния край на град Казанлък. В мотивите за предприетите промени се посочва, че двете улици са основните транспортни артерии в кв.“Изток“ и са носители на най-голямото транспортно натоварване.

Настоящата организация на движение е с предимство на движението по булеварда, който е държавен път и не решава в достатъчна степен затрудненията с потока на движение по ул.“Чаталджа“ и ул.“Надканижа“, които са обходните артерии за близо 13 000 жители на кв.“Изток“ към завод „Арсенал“ и Индустриалната зона.

За да осъществи по-добра регулация на движение в района на кръстовището Община Казанлък предвиди в бюджета си средства за изграждане на кръгово кръстовище. Поради това, че булевардът е държавен път беше потърсено съгласуване с Агенция „Пътна инфраструктура“. След анализ на движението Агенцията препоръча на това кръстовище да бъде изграден светофар. Проектът за светофарно регулиране на кръстовището е готов и съгласуван със съответните ведомства. След избора на изпълнител, изграждането му ще започне.

Пресцентър на община Казанлък