ОТГОВОРНИТЕ СТРАНИ ПО ПРОЕКТА ЗА МНОГОФУНКЦИОНАЛНАТА ЗАЛА ОБСЪДИХА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА АРХИТЕКТИТЕ

29 Март 2024, 09:00 |

Членовете на комисията сформирана със Заповед на кмета Галина Стоянова, постигнаха пълно единодушие по визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък.

Спортното съоръжение ще изпълнява функцията на колодрум, спортни зали и пространства за различни видове спорт, концертна зала и място за множество социални прояви и мероприятия.

Залата ще е изключителна не само заради красивата си визия, но и заради удобствата, които ще предлага. Параметрите на колоездачната писта ще бъдат съгласувани с експерти притежаващи лиценз за проектиране и изменение на писти за колоездене.

“Ако започнем отначало с компромиси, ще завършим с компромиси. За мен, лично, трябва да се изгради нещо ново, красиво и устойчиво, каза председателят на колоездачен клуб “Лястовица” Смаил Алимов. Той съобщи и добрата новина, че двама казанлъшки колоездачи - Кевин Хаджиев и Станислав Узунчев, са включени в Националния отбор по колоездене на България.

Мнение и становище споделиха и присъстващите архитекти: главният архитект на Община Казанлък - Иван Кирчев, бившият главен архитект Николай Николов, архитект Петя Георгиева, архитект Христо Инджов и проектантите архитект Иван Киряков и Петър Киряков.