Отличия за казанлъшките преподаватели в конкурса „Учител на годината“

23 Май 2019, 22:17 |

В навечерието на 24 май – деня на българската просвета, култура и на славянска писменост в Казанлък се състоя официалната церемония по връчването на отличията в конкурса „Учител на годината 2019“, организиран от Община Казанлък.

В категорията „Учител на годината“ бяха наградени: Предучилищно образование – Рая Вълкова,ДГ №9 „Слънчице“, която с богат набор от методи за работа провокира музикалния талант на децата и заслужено я аплодира публиката на детското шоу „Принцеси на розата“; Основно образование – Любомир Казиев, ОУ „Мати Болгария“, който обединява деца с интереси в областта на химията и опазването на околната среда; Средно образование – Елена Юлиянова, СУ „Екзарх Антим I“, превърнала десетки даровити деца в победители на националната и международната музикална сцена. Статуетките връчиха Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, председателят на Комисията по образование в Общинския съвет Радиана Стефанова и заместник-председателят на Общинския съвет Владимир Чучумишев.

Галина Стоянова благодари за всеотдайния труд на всички преподаватели и заяви, че те работят на световно ниво: „Отговорността да се грижите за децата на Казанлък е много голяма, но Вие всички се справяте отлично и аз съм спокойна, че нашите учители получават вниманието и отношението, което се изисква за нивото и качеството, което дават в своята работа. А то не е казанлъшко, не е регионално, не е национално, то е световно ниво. Благодаря Ви, учители!“.

За втора поредна година Община Казанлък присъжда отличия в три категории с по три направления учители, чиято професионална дейност е свързана с развитието и издигане на престижа на професията „учител“ и на Община Казанлък през текущата учебна година в направления: предучилищно образование, основно и средно образование.

За „Цялостен принос в сферата на образованието“ призовете връчи заместник-кметът Лилия Цонкова. В направление „Предучилищно образование“ бе отличена Радка Влахова, ДГ №15 „Звънче“, спечелила с отношението си не само уважението на деца и родители,обичта на младите си колеги, с които активно работи, но и овациите на публиката на детското шоу „Принцеси на розата“. Елена Гитова, ОУ „Климент Охридски“, гр.Крън, бе наградена в направление „Основно образование“ за успехите й да превръща своите възпитаници в истински успешни личности. За модерните интерактивни средства за обучение, които използва, за да провокира творческия талант на учениците Йовка Чорбаджийска, ПГ „Иван Хаджиенов“ бе наградена в направление „Средно образование“.

В категорията „Млад и успешен кадър“ статуетките връчи председателят на Общински съвет - Казанлък Николай Златанов. Учителят Кремена Караиванова, ДГ № 18 „Пчелица“, бе поздравена за новаторския дух, с който успешно привлича вниманието на децата. За силните екипи в клас, които създава, бе поощрена Жана Колева, ОУ „Никола Йонков Вапцаров“. За математическите олимпийци, които изгражда бе отличен Руслан Милев от ППМГ „Никола Обрешков“.

Община Казанлък определи още трима достойни преподаватели със специални награди, връчени от Председателя на комисията за номинациите – Сребра Касева, началник „Кабинет“ на Кмета:Предучилищно образование – Атанаска Градинарова, ДГ №1 „Здравец“ за прилаганите допълнителни форми на обучение в работата си с малките момичета и момчета; Маргарита Димитрова, ОУ „Мати Болгария“ – за активна работа и трайни постижения в развитието на млади таланти в сферата на изобразителното изкуство; За успешния профил „Предприемачески“ на СУ „Екзарх Антим I“ бе наградена Стефка Добрева. Вече 17години тя подготвя младите хора между 10 и 12 клас за уеб-базирани национални състезания.

В церемонията взеха участие новата Царица Роза Вероника Кънева и нейните подгласнички Стела Владева и Кристияна Митева.

Комисията, сформирана със Заповед на Кмета, разгледа повече от 40 кандидатури от всички училища и детски градини на територията на община Казанлък, за да отсее най-достойните.

Конкурсът „Учител на годината“ на Община Казанлък се превръща в традиция, която цели да поднесе признателност към постиженията на казанлъшките учители и преподаватели.

 

Пресцентър на община Казанлък